Vil doble antall mestere

Blimester.com startet sin undervisning sist lørdag. Foto: Jørgen Ofstad.

Blimester.com startet sin undervisning sist lørdag. Foto: Jørgen Ofstad.

Sist helg startet den nye mesterutdanningen Blimester.com. Daglig leder Jørgen Ofstad har ambisjoner om å doble antallet håndverkere som tar mesterbrev. 

Hvert år tar om lag 500 håndverkere mesterbrevet. Ofstad mener dette markedet på sikt bør utvikles slik at så mange som 1000 håndverkere tar mesterbrev hvert år.
– Dersom vi greier å utvikle dette slik jeg tenker bør Blimester.com kunne ta halvparten av markedet. I høst skal vi ha 50 påmeldte, men skal doble neste år, lover han.

Start sist helg
Blimester.com startet sitt første kull sist helg. 35 er påmeldt blant dem er fem murere. Samtidig er flere på lista og kan komme med om de er tidlig ute i dette kullet.

Ofstad forteller at neste kull vil starte på nyåret og vil ha opptak nærmere jul. På sikt, når innholdet er mer utviklet i det digitale klasserommet, vil det bli mulig med rullerende opptak. Likevel vil det bli tre hovedopptak i året.

Nettundervisning
Grunntanken med Blimester.com er at det meste av undervisning, veiledning og kommunikasjon mellom deltakerne skal skje på nett. Ofstad ble derfor tatt litt på senga første kursdag. Ti hadde varslet sin tilstedeværelse, men 24 av studentene møtte opp til fysisk undervisning. Samtidig fulgte syv samlingen på nett.
– Det ble spennende og sosialt. Vi var samlet både lørdag og søndag og spiste middag sammen lørdag kveld.

Ofstad ønsker å aktivere nettstudentene bedre, men forteller at han likevel fikk gode tilbakemeldinger fra de som fulgte samlingen på videokonferanse.

– Håndverkere er nok vant til å reise fysisk på kurs, men vil nok raskt se at moderne teknologi kan benyttes til å koble dem sammen i grupper og annen aktivitet. Vi ønsker å koble studentene sammen på tvers av fag og geografi slik at de kan jobbe som i reelle byggeprosjekter.
– Det er viktig at vi utdanner mestere og ikke lager studenter, sier Ofstad.

Blimester.com gjennomfører studiene til mesterbrevet med tre helgesamlinger i året. Resten skal foregå digitalt. Ofstad framholder at det skal gjøre det enklere å tilpasse studiene til både jobb og familieliv.
– Tre helger i året bør være overkommelig, avslutter Ofstad.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image