Ønsker fortsatt lav lønnsvekst

NHOs direktør for tariff og medlemstjenester Nina Melsom forventer et ytterst moderat lønnsoppgjør. Foto: Moment studio.

I går kom Teknisk beregningsutvalg (TBU) med grunnlaget for det kommende lønnsoppgjøret. NHO mener det underbygger behovet for fortsatt lav lønnsvekst.

– Norge er fortsatt i en krevende omstilling. Den viktigste jobben nå er å beholde og skape nye arbeidsplasser. Derfor må årets lønnsoppgjør være ytterst moderat, sier Nina Melsom, direktør for tariff og medlemstjenester i NHO.

Årslønnsveksten fra 2015 til 2016 er anslått til om lag 2 prosent for industriarbeidere og til 2¼ prosent for industrifunksjonærer i NHO-bedrifter. Lønnsveksten for gjennomsnittet av de to gruppene er foreløpig anslått til 1¾-2 prosent, som en følge av at funksjonærandelen gikk ned fra 2015 til 2016.

Dette ligger under anslått årslønnsvekst i hovedoppgjøret 2016 som lå på 2,4 prosent.

– Den lave lønnsveksten viser at partene, både sentralt og lokalt, har vært sitt ansvar bevist og bidratt til ansvarlighet gjennom mindre kostnadsvekst og til å gjøre omstillingen mindre smertefull, sier Melsom.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image