– Kommuner må benytte seriøse bedrifter

Friske penger må gå til oppdrag for seriøse bedrifter med lærlinger, sier Jon Sandnes i BNL. Foto: BNL.

I revidert nasjonalbudsjett bevilger regjeringen 2,15 milliarder til å bygge sykehjemsplasser. Dette skaper arbeidsplasser i lokale bedrifter i kommunene. Seriøse bedrifter og bedrifter med lærlinger må få oppdragene.

Oppfordringen kommer fra Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL) i en kommentar til revidert budsjett.

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) opplevde i forrige uke selv hvor stor effekt tilsyn har i forbrukermarkedet i Bergen, samtidig som Riksrevisjonen har gitt regjeringen kritikk for manglende arbeid mot arbeidsmarkedskriminalitet. BNL forventer at det arbeidet som allerede er i gang forsterkes ved neste statsbudsjett.BNL mener at regjeringens må gjøre mer av det som fungerer.

Ordningen «Kompetanse pluss» får tilført 17 millioner, totalt 197 millioner kr., dette skal gå til opplæring i grunnleggende ferdigheter på landets arbeidsplasser.

– Bedriftene i byggenæringen er gode til å legge til rette for etterutdanning av ansatte. Dette gir flere bedrifter muligheten til å få støtte og til tross for pressede marginer investere i sine ansatte, sier Sandnes.

Regjeringen foreslår å etablere en støtteordning for kommunene hvor de kan søke om midler til IKT-prosjekter. 25 millioner i 2017 og ytterligere 100 millioner i 2018.

– Digitalisering av kommunal saksbehandling kan gi store besparelser både for kommunene og lokalt næringsliv dersom investeringene blir brukt riktig. Det er avgjørende at departementet går i dialog med næringslivet når prosjekter skal prioriteres, sier Sandnes.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image