– Ingen seriøs kan koste under 700 kroner i timen

Du må se dypt i bøtta etter pengene om prisen er for lav. Foto: Knut Randem.

Daglig leder i Boligmappa AS, Per Christian Svendsen skriver i et innlegg i Aftenposten at håndverkere som tar mindre enn 700 kroner timen til sluttbruker, må finne pengene andre steder for at det skal gå rundt.

Svendsen tar en pedagogisk vinkling og forklarer de som leser innlegget i detalj hvordan han kommer fram til denne summen. Og det er en pris han mener bedriften kun går i null med.

Han tar utgangspunkt i at medarbeiderene skal ha en årslønn på 500 000 kroner. Deretter skal det legges på arbeidsgiveravgift, yrkesskadeforsikring, obligatorisk tjenestepensjon, reise, kontordrift, arbeidstøy og mange detaljer i et bedriftsregnskap.

Dette regner han med blir 50 prosent på toppen av lønnskostnaden. Da kommer han opp i en timepris på 442 kroner per time. Men ingen har fullt belegg hele året og det går bort tid til venting, kurs, permisjoner, sykefravær, syke barn og annet. Dette regner han tar 20 prosent av arbeidstida. Dermed kommer han opp i 555 kroner per timer. Med moms blir det kr 700 per time.

– Håndverkere som tar mindre enn 700 kroner timen til en sluttbruker, må derfor finne pengene andre steder for at det skal gå rundt: De har ikke forsikring. De forholder seg ikke til regelverk. De betaler medarbeiderne dårlig. De har ikke systemer for å kontrollere om de håndterer byggeskikk og regelverk. De vil aldri gå med overskudd, og bedriften kan enklere gå konkurs. Da forsvinner bedriftens garantiansvar og kundens mulighet for reklamasjon, konkluderer Svendsen.

Du kan lese hele innlegget i Aftenposten.

Del dette på:

  6 comments for “– Ingen seriøs kan koste under 700 kroner i timen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image