En papirløs byggeplass

Digitalisering gir bedre avviksrapportering, konstaterer Statsbygg.

Den var en av verdens første papirløse byggeplasser. Og den ligger i Halden. Det ble tatt i bruk et heldigitalt verktøy med integrert BIM-visning. I følge Statsbygg førte dette til bedre sikkerhet, helse og arbeidsmiljø.

Digital byggeplass gir nye muligheter og forbedrede rutiner i registering av avvik innen SHA og HMS, mener Statsbygg. Verktøyet ble tatt i bruk på byggeplassen i Halden der Statsbygg i november ferdigstilte en ny kontorfløy for Høgskolen i Østfold (HiØ), Halden.

Veidekke har vært totalentreprenør i prosjektet. Prosjektet fikk Veidekkes HMS-pris i distriktet Follo/Østfold. Juryens begrunnelse for at HiØ Halden vant HMS-prisen er at prosjektet har vist tydelig at alle bokstavene i HMS er ivaretatt på en god og ansvarlig måte.

– En gledelig «bi-effekt» av digitalisering, sier Statsbyggs prosjektleder, Bjarni S. Einarsson i en pressemelding. – Det har vært en stor glede for oss i Statsbygg å arbeide sammen med Veidekke som ivaretar kravene til SHA og HMS i planleggings- og utførelsesfasen på en seriøs og ansvarlig måte.

____________________________
Tekst: Knut Randem
Illustrasjon: Statsbygg

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image