Fagopplæringspris for oldtimers

Knut Asper tok i mot Oslo kommunes fagopplæringspris fra byråd Tone Tellevik Dahl.

Torsdag kveld ble en spesiell kveld for tre entusiastiske pensjonister. De kalles oldtimers og er grunnen til at opplæringskontoret i Oslo ble hyllet under svennebrevutdelingen i Oslo Rådhus.

Tone Tellevik Dahl, byråd for for oppvekst og kunnskap, tildelte Oslo kommunes fagopplæringspris 2017 til Opplæringskontoret for murerfaget i Oslo. Det var direktør Knut Asper som tok i mot prisen på vegne av opplæringskontoret.

Fagopplæringsprisen er et uttrykk for anerkjennelse av den bedriftsopplæring som fører fram til svenneprøve, stimulere til å ivareta fagopplæring av høy kvalitet og fremme den generelle interessen for fagopplæring i arbeidslivet, sa Dahl i sin innledning.

– Det var i år flere gode kandidater til fagopplæringsprisen. Det er kandidater som har vist seriøs holdning til tradisjonell fagopplæring samtidig som de evner å tilpasse ny krav inn i opplæringen.

De tre pensjonerte murmestrene Knut Fjeld, Jan Gunnar Molde og Arild Levernes med tilnavnet «oldtimers» ble nevnt som den mest konkrete grunnen til at fagopplæringsprisen gikk til murfaget.

– Dette er tre pensjonerte murmestre, som fortsatt brenner for faget. Et fag som har hatt negativ utvikling de siste årene. Det ser ut som om etableringen av «oldtimers» har skapt ny entusiasme og skaperlyst rundt om på skolene. Det håper vi vil gjenspeiles i rekrutteringen til faget, sa Dahl.

Opplæringskontorets arbeid med egne lærlinger og med det inspirerende arbeidet som gjøres for å rekruttere flere til murerfaget er dette en verdig vinner av årets fagopplæringspris, avsluttet Dahl.

De fikk fagopplæringsprisen; Knut Asper (f.v.), Knut Fjeld, Arild Levernes, Jan Gunnar Molde og Lars Eikemo-Rolfsen.

Mer om fagopplæringsprisen i Murmesteren nr 6-17.

______________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image