Vil ha Europa med på akrim-samarbeid

Solberg vil ha med seg EU mot arbeidslivskriminalitet. Foto: Statsministerens kontor

– Det er behov for økt samordnet innsats mot arbeidslivskriminalitet på europeisk nivå. Norge inviterer nå EU til et utvidet samarbeid for å stanse de kriminelle, sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren har sendt en rapport om arbeidslivskriminalitet til EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker. På vegne av regjeringen inviterer Erna Solberg EU- kommisjonen og EU-landene med på et tettere samarbeid i kampen mot grenseoverskridende arbeidslivskriminalitet, forteller Statsministerens kontor i en pressemelding.

Flytter seg over grensene
– Erfaringen fra Norge er at arbeidslivskriminaliteten er blitt mer omfattende og sterkere organisert enn tidligere. Sakene har ofte internasjonale forgreninger. I mange tilfeller snakker vi om rene kriminelle nettverk, med virksomheter som flytter seg hurtig fra land til land. De er dermed vanskelige å oppdage for nasjonale kontrollmyndigheter. For å lykkes i kampen mot de kriminelle må de europeiske landene jobbe enda tettere sammen, sier Erna Solberg.

I rapporten lanserer regjeringen en rekke forslag til tiltak på områder den mener egner seg spesielt for et tettere felleseuropeisk samarbeid. Bedre ID-kontroll, felles informasjonstiltak og systemer for informasjonsdeling mellom etater er blant tiltakene statsministeren ønsker å drøfte med EU-kommisjonen og medlemslandene.

– Jeg vil drøfte med EU-kommisjonen om det også på europeisk nivå kan være hensiktsmessig med en samlet, felles strategi mot arbeidslivskriminalitet, sier Erna Solberg.

Et styrket samarbeid mellom offentlige kontrolletater som Arbeidstilsynet, Politiet, Skatteetaten og NAV er en av hovedpilarene i den norske regjeringens tilnærming.

Deltar på EU-toppmøte i Gøteborg
Statsministeren vil delta på EU-toppmøtet om arbeids- og sosialpolitikk (Social Summit for Fair Jobs and Growth) i Gøteborg 17. november.

(fra pressemelding)

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image