– Seriøse bemanningsbedrifter tjener arbeidslivet

– Når SV nå foreslår totalforbud mot bemanningsbransjen, tyder det kun på mangel på forståelse for arbeidslivet, mener Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: NHO Service og Handel.

– Forslaget fra Arbeiderpartiet om å forby den seriøse delen av bemanningsbransjen innen bygg og anleggsbransjen har ingenting med å bygge et seriøst arbeidsliv å gjøre, sier Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir. i NHO Service og Handel.

– Når SV nå foreslår totalforbud mot bemanningsbransjen, tyder det kun på mangel på forståelse for arbeidslivet. Det er i tillegg svært alvorlig at de gjentar de samme feilene omkring bemanningsbransjen – at bruken har eksplodert. At de ikke klarer å skille mellom bransjer, tyder på manglende interesse for de menneskene som jobber der og deres arbeidsplasser. Den såkalte rapporten fra Fellesforbundet kan heller ikke kalles fakta. Instanser som tankesmien Agenda avviser på samme måte som oss at dett kan tillegges vekt som fakta- eller forskningsgrunnlag.

– Hvem vil rammes av et forbud?

-Bemanningsbransjen dekker et grunnleggende behov innen både offentlig og privat sektor. Industrien har flere ganger understreket hvor avhengige de er av bemanningsbransjen for å kunne ta de oppdragene de får, sier Kaltenborn.

Kriminalitet er ulovlig 
-Vi opplever gang på gang at de samme som i media foreslår begrensninger for bemanningsbransjen, sier til oss i andre sammenhenger at «Det er ikke deres bedrifter vi er ute etter». Nå må dette få en slutt: NHO organiserer bedrifter som står for ca 80 prosent av omsetningen i bemanningsbransjen. Med dette som bakteppe, kan ikke SV eller Ap hevde at «det er andre useriøse de er ute etter» – dette vil treffe de seriøse, store og små byråer som formidler arbeidskraft til helt legitime behov innen alle bransjen fra sykehus til transport. Ca 1/3 av formidlingene går til bygg og anlegg, mens 2/3 går ikke til bygg og anlegg. SV spiller seg selv utover sidelinjen med et slikt forslag.

Ved å forby de seriøse aktørene som følger arbeidsmiljøloven og andre regler, vil man gjør det lettere for de som i dag opptrer useriøst. Det vil åpne døra for mer svart økonomi.

(fra pressemelding)

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image