Representerer Norge i EM for flisleggere

Denne uka skal Europas beste flisleggere kåres. Philip og Mortada utgjør det norske laget.

Det norske laget består av Philip Tangen (til venstre) og Mortada Ismail, begge fra Ark Bygg og Flis AS i Bamble.

Det er første gang Norge deltar i konkurransen i PCI Alpen Cup som er en europeisk lagkonkurranse for flisleggere. Det er to på hvert lag og deltakende land fra hele Europa. Konkurransen arrangeres av den tyske limprodusenten PCI og arrangeres i Dagmersellen i Sveits. Konkurransen har lange tradisjoner med å kåre Europas beste flisleggerne under 30 år.

Det norske laget består av Mortada Ismail (28) og Philip Tangen (30), begge fra Ark Bygg og Flis AS i Bamble. De er klare etter en kvalifiseringsrunde. I EM skal de kjempe mot Tyskland, Østerrike, Sveits, Sverige, Sør-Tyrol, Frankrike, Danmark og Tsjekkia.

– Det ble litt korte frister for Norges del, så vi er der først og fremst for å lære. Både vi og Sverige deltar for første gang. De sender sitt lag fra WorldSkills. Vårt lag har nok en noe høyere gjennomsnittsalder enn de andre, men vi får se hvordan det eventuelt slår ut. Her er vi uansett læregutter og tar med oss dette som en nyttig erfaring, sier Knut Asper som representerer Murmestres Forening Oslo og Norske Murmestres Landsforening. Med seg har han også Lars Eikemo-Rolfsen som mentor for det norske laget.

Konkurransen arrangeres 29. og 30. juni og kan følges live her: https://www.pci-alpencup.com/en/

Flisekompaniet er medarrangør.

Del dette på: