Søker kandidater til Bygg og Bevar-prisen 2023

For ellevte gang skal Bygg og Bevar-prisen deles ut til en bedrift som utmerker seg innen bygningsvern. Nå er juryen på jakt etter årets vinner. Er det en murbedrift?

For ellevte gang skal Bygg og Bevar-prisen deles ut til en bedrift som utmerker seg innen bygningsvern. Nå søker det kandidater. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Bygg og Bevar-prisen har vært delt ut hvert år siden 2012, og er den eneste prisen i Norge som deles ut til håndverkere og -bedrifter som utmerker seg innen bygningsvern. Prisen er en sjekk på 50 000 kr som skal gå til kompetanseutvikling, og blir delt ut den 24. november på Sentralen i Oslo.

Formålet med prisen er å løfte frem bedrifter som har gjort det til sitt levebrød å sette i stand bygninger på en utmerket måte. Prisen hedrer de som gjennom konkrete prosjekter bidrar til å verdsette håndverket og å løfte restaureringsmarkedet.

Gamle hus er som folk. De trenger at det tas hensyn til akkurat deres behov. Gode løsninger for gamle hus er derfor tilpasset husets premisser. Med det mener vi at det er tatt hensyn til konstruksjon, materialbruk, stil og lokal egenart.

Det finnes mange priser som hedrer god design og arkitektur. Men få for de som faktisk utfører arbeidet. Bygg og Bevar-prisen er av få priser som deles ut til de som faktisk gjør jobben, nemlig håndverkerbedriften.

I 2022 gikk prisen til det Risørbaserte firmaet Sollie Bygg. De er ikke i tvil om at denne utmerkelsen er stor stas.

– Bygg og bevar-prisen betyr veldig mye! Dette er en stor anerkjennelse for det vi driver med. Bygg og bevar-prisen er også den tøffeste prisen vi kan få innenfor vårt fagfelt, og den er nasjonal. Den vil ha stor betydning i fremtiden som et kvalitetsstempel og høy markedsføringsverdi for oss som håndverksfirma. Dette er så bra, sier daglig leder for Sollie Bygg, Arvid Sollie.

Bygg og Bevar-prisens jury er opptatt av å fremheve bredden av fagene som arbeider i bygningsvernet, så det er åpent for nominasjoner i alle faggrupper.

Det er arbeidets kvalitet og bedriftenes fokus på formidling av kunnskap via lærlinger eller kurs som er viktig for juryen som setter strek for forslag 1. november. Nominasjoner kan sendes til post@byggogbevar.no.

Del dette på: