Fremtidens løsninger i fokus på Norsk Murdag 2023

Norsk Murdag 2023 arrangeres i Oslo 19. oktober. På agendaen står klima, bærekraft og fremtidens løsninger innenfor murverk.

Foredragsholdere på Norsk Murdag 2023. Øverst fra venstre: Øyvind Buset, Einar Jarmund, Signe Johansen Aanes og Adrian Bergsagel Malvåg. Nederst fra venstre: Reidar Dilling, Karl Vincent Høiseth, Jon Markus Moldstad og Susanne Kaun.

Norsk Murdag arrangeres av Norsk murforum som er et norsk fagsenter for mur og flis. Norsk Murdag har blitt en viktig faglig arena som samler både utførende og prosjekterende innenfor mur, puss og flis. Årets arrangement finner sted på Klingenberg Kino.

Daglig leder i Norsk murforum, Øyvind Buset, synes årets program har blitt både allsidig og spennende.

– Vi har mange spennende foredragsholdere som setter fokus på miljø, bærekraft og veien videre for murverk i Norge. Det er også det siste året avlagt spennende masteroppgaver i mur- og flisleggerfaget som kan endre måten vi tenker på når det gjelder murverk. Vi får presentert studentenes funn og konklusjoner, sier Buset.

Foredragsholdere
Arkitekt Einar Jarmund i Einar Jarmund & Co Arkitekter setter fokus på murverk før, nå og i fremtiden. Murmester Reidar Dilling ser på fliser i et miljøperspektiv og Karl Vincent Høiseth, professor Institutt for konstruksjonsteknikk ved NTNU, setter søkelyset på utvikling av moderne bærende murverk.

NMBU-student Signe Johansen Aanes og NTNU-student Adrian Bergsagel Malvåg har levert masteroppgaver om henholdsvis gjenbrukstegl og styrkeberegninger av murverk. Årets deltakere får en innføring i deres spennende resultater som kan gi endringer i Norge innenfor murverk.

Som en spennende avslutning presenteres restaurering av Alf Rolfsens fasademosaikk på Kommunenes Hus. Dette er et kunstverk i hele 225.264 deler. Foredraget holdes av prosjektleder og murmester Jon Markus Moldstad i Oslo Murmesterbedrift og Susanne Kaun som er konservator for veggmaleri og arkitektur og overflater ved Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).

Påmelding til Norsk Murdag gjør du her

Del dette på: