Vellykket murtreff i Oslo

Murbyen Oslo har gjennomført høstens Murtreff, et fagtreff for rådgivere, arkitekter og håndverkere med interesse for eldre murgårder. Denne gangen var temaet energieffektivisering i eldre murbygg, og på programmet sto både faglig og sosialt påfyll.

Murbyen Oslo har gjennomført høstens Murtreff, et fagtreff for rådgivere, arkitekter og håndverkere med interesse for eldre murgårder. Foto: Murbyen Oslo

Nesten førti deltakere var med, fra mange ulike fag. Her var både murere, malere, rådgivere, lærere og arkitekter.

Dagen startet med lunsj, før turen gikk videre mot Oslo Domkirke, der bygg- og eiendomssjef i Oslo kirkelige fellesråd, André Eidem Selli fortalte om utfordringer og løsninger på ENØK-tiltak på eldre kirkebygg i Oslo. Selli ga et spennende innblikk i hvordan det er mulig å kombinere ny teknologi og gamle, fredede bygg. I tillegg fikk de fremmøtte besøke både tårnet og krypten i kirken fra 1600-tallet.

Tilbake i Rådhusgata 7 holdt Randi Moskvil Letmolie (direktør for avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning i Hovedorganisasjonen KA) og Britt Brevik (seniorrådgiver Byggeteknikk, SINTEF Community) hvert sitt foredrag om energieffektivisering i eldre bygg.

Kvelden ble som vanlig avsluttet med middag, murquiz, og en skål for avslutningen av kalksesongen i Oslo.

– Høstens Murtreff, som ble en svært vellykket samling. Vi er glade for at vi har skapt et så fint møtested for alle som brenner for å ta vare på historiske murbygninger, sier Mari Sundbye Forberg som er prosjektmedarbeider i Murbyen Oslo.

Besøk i Oslo Domkirke lå i programmet. Foto: Murbyen Oslo

Del dette på: