Ny norsk gulvsluk skal forhindre feil

Slidedrain har utviklet en høydejusterbare gulvsluk i resirkulert plast uten klemring, med påstøpt slukmansjett. Målet er å forhindre feil.

Stian Bongard er daglig leder i Slidedrain som har lansert en ny gulvsluk som skal forhindre feil. (Foto: Jørgen Aase)

For syv år siden møtte rørleggeren Thomas Nygård på et problem: Fem prosent av alle vannskader i bygg skyldes feil knyttet til gulvsluk. 29 prosent av alle vannskader ved tetningen i våtrom skyldes feil i koblingen mellom gulvsluket og membran.

Dette problemet løser nå Trondheimbaserte Slidedrain å løse.

– Vi har fjernet feilkildene og gjør det umulig å montere feil. De tekniske løsningene er å bruke påstøpt slukmansjett i stedet for klemring, slik vanlige sluk har i dag, og at gulvsluket er høydejusterbart, sier Stian Bongard, daglig leder i selskapet.

Slidedrain sitt gulvsluk er inndelt i to deler pluss et monteringsverktøy.

Monteringsverktøyet har vater, måleskala og forskalingsring for høydejustering og er gjenbrukbar. Slukoverdelen har påstøpt mansjett og er høydejusterbar med 40 mm med en skrueløs overgang til membran. Slukpotte i leveres i tre varianter: Sideutløp, bunnutløp eller skrått utløp. Alle er 120 mm høye.

Alt produseres på Hønefoss i resirkulert plast.

– Den påstøpte mansjetten forhindrer vannlekkasjer i forbindelse med klemring, og høydejusterbarheten gjør det lettere for rørlegger og flislegger å få et plettfritt resultat. Feil høyde er et stort problem hvor det i hvert fjerde tilfelle ved installasjon av vanlige sluk må kjøpes ekstrautstyr (forhøyningsring), fordi de ikke er høydejusterbare, sier Bongard.

Produktet har miljødokumentasjon (EPD).

Del dette på: