Murmestrene forlater NHO Byggenæringen

På dagens generalforsamling vedtok Norske Murmestres Landsforening å forlate NHO Byggnæringen. 

Ingen av de fremmøte stemte imot utmelding av NHO, med unntak av en medbrakt fullmakt. Avstemningen ble gjort mot kun én stemme. Foto: Oddbjørn Roksvaag

Styret i Norske Norske Murmestres Landsforening innkalte til ekstraordinær generalforsamling 25. januar 2024.I forkant var det en viss spenning i luften på generalforsamlingen i Høyres hus.

– Ja, det er jo alltid spennende med en slik avstemning, sa formann Hans Kristian Meling til Murmesteren like før møtet startet.

Men mye spenning ble det ikke.

Generalforsamlingen gikk rett til avstemning siden saken har vært godt opplyst overfor laug og medlemmer.

Sak 1 var «Utmelding av Norske Murmestres Landsforening fra Byggenæringens Landsforening». Saken var også oppe til votering på ordinær generalforsamling i 2022, men fikk ikke nødvendig flertall. Styrets innstilling var at foreningen melder seg ut av NHO Byggenæringen. Det ble vedtatt kun mot én stemme.

Sak 2 var «Opphevelse av gjensidighetsbestemmelsen med NHO i NMLs vedtekter». Styrets innstilling var å fjerne gjensidighetsbestemmelsen fra NMLs vedtekter. Det vil medføre at medlemsbedriftene står fritt til å vurdere sitt NHO-medlemskap. Også denne saken ble vedtatt kun mot én stemme.

Generalforsamlingen var over på rekordtid. Det tok ikke en gang 20 minutter.

Formann Hans Kristian Meling var spent i forkant av avstemningen, men generalforsamlingen ble unnagjort på under 20 minutter. Foto: Oddbjørn Roksvaag

Del dette på: