Leca bygger bydel i Lillestrøm

Jan Halstensen i Saint-Gobain Byggevarer AS (Leca) vil sammen med to andre aktører være med og bygge ut inntil 500 boliger i Lillestrøm.

I 5 år har det vært jobbet med planene om en ny bydel på området Nesa nord i Lillestrøm. Planene innebærer en miks av rekkehus, blokker og næringslokaler på tomten.

I tillegg til Jan Halstensen og Saint-Gobain Byggevarer er Ole Petter Olausen i Olaisen Eiendom AS (Lady Persienneindustri AS) og Rami Haug Khoury i K4 Group AS med på planene.

– Vi ser utviklingen av Nesa som en naturlig forlengelse av det som skjer fra Lillestrøm sentrum og østover. Portalen er ferdig, Norges Varemesse har store planer og nærmest Nesa er byggingen av 950 leiligheter i regi av OBOS i gang. Nesa er neste område for tur i utviklingen av byen, sier Khoury til Romerikes Blad.

Fabrikken flyttes ikke

Målet er å komme i gang med utbyggingen i løpet av 2022, men det er ikke sagt noe om hvordan utbyggingen er tenkt forhold til bruk av ulike materialer.

Men i dette området hvor det er planer om nærmere 500 boliger holder også Lecas fabrikk til, og de har ingen planer om å flytte om det kommer boliger.

Link Arkitektur AS er engasjert for å komme med konkrete forslag til hvordan de nye boligene skal bygges ut på området.

Del dette på: