Vil gi pris for bærekraftig prosjekt

Innovasjon Norge ønsker å fokusere på en bærekraftig byggenæring, og vil gi en pris til et prosjekt som bidrar til å begrense slitasje på jordens tåleevne.

Bærekraftig bygging står i fokus under byggedagene.

Byggedagene 2020 skulle egentlig arrangeres 25.-26. mars, men arrangementet er avlyst på grunn av koronautbruddet. Det er Innovasjon Norge som skal dele ut prisen til prosjektet med de beste løsningene for å ta vare på klimaet.

Vinneren får 100 000 kroner som kan brukes til å jobbe videre med prosjektet.

Nominasjonskomiteen består av representanter fra Innovasjon Norge, Enova, Design og Arkitektur Norge sammen med Forskningsrådet.

Kriteriene er løsninger som gir reduserte klima- og miljøutslipp, fremmer tankegang innen sirkulær økonomi, gir verdiskaping i Norge og er nyskapende, gjennomførbar både teknisk og markedsmessig, er presentert på en oversiktlig måte og eies og sendes inn av en organisasjon registrert i Brønnøysund.

Dugnad

– For å begrense vår slitasje på jordens tåleevne trenger vi en dugnad for gode løsninger for en mer bærekraftig byggenæring, sier fagrådgiver i divisjon for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge Krister Moen til bygg.no.

Han peker på at byggenæringen er en storforbruker av materialer og energi, og derfor er ansvarlig for store mengder klima- og miljøutslipp, i tillegg til å gjøre beslag på begrenset areal og virke.

Del dette på: