Første leveranse i Norge

Xella har levert Ytong i etasjehøye element for første gang i Norge. Det er gjort sammen med Mureercompaniet på Haugsbygd arena i Hønefoss.

Xella Norge leverer for første gang Ytong-elementer til byggeprosjektet Haugsbygd arena i Hønefoss. Foto: Xella Norge

Porebetongleverandøren Xella er kjent for sine Ytong-blokker. Ytong i elementform til skillevegger er til gjengjeld mindre kjent i Norge, men har stor suksess i land som Danmark, Nederland og Belgia.

Nå har de også gjort sin første leveranse i Norge. Kenneth Gregersen, prosjektutvikler i Xella, synes derfor det er interessant at bransjen begynner å få øynene opp for Ytong i elementform til skillevegger.

– Ytong-elementer er noe som brukes mye i land som Danmark, Nederland og Belgia. Haugsbygd arena er derfor det første prosjektet vi leverer Ytong-elementer til i Norge. Vi tror dette produktet har et veldig potensial på store byggekonstruksjoner som er avhengig av raske, men samtidig robuste løsninger til innvendige skillevegger. Selv om dette er en konservativ bransje, ser vi en økende interesse etter enda mer effektive byggeløsninger, og vi tror det bare blir mer av dette i fremtiden, sier Gregersen.

Del dette på: