Hederlig innsats fra det norske flisleggerlaget

Det norske laget gjorde en hederlig innsats i PCI-Alpencup, men endte på en litt lei 8.plass.

Mortada Ismail og Philip Tangen smilte på premieutdelingen til tross for at de var litt skuffet over 8. plassen. Foto: Knut Asper

Det er første gang Norge deltar i PCI-Alpencup som regnes som EM i flislegging. Årets vinner ble Østerrike, fulgt av Tyskland og Frankrike på de neste plassene. Det norske laget bestod av Mortada Ismail (28) og Philip Tangen (30), begge fra Ark Bygg og Flis AS i Bamble. De ble klare etter en kvalifiseringsrunde. I EM kjempet de mot Tyskland, Østerrike, Sveits, Sverige, Sør-Tyrol, Frankrike, Danmark og Tsjekkia.

– Helhetlig synes vi selv at visuelt leverte vi til en 4.-5. plass, men strenge og ukjente konkurranseregler hvor loddavvik, lengde og høydemål målt i millimeter felte oss. Gutta ble litt skuffet da vi faktisk trodde vi skulle nå litt høyrere opp. Mange av de andre landene trodde også vi skulle det. Vi får også skylde på vår uerfarenhet når det gjaldt hjelpemidler og verktøy. Her viste seg at de andre landene hadde fylt varebiler fra hjemlandet med alt tenkelig verktøy. I tillegg hørte vi at både Tyskland, Østerrike og Frankrike hadde trent 1500 – 2000 timer i forkant. Så PCI-Alpencup er stor prestisje for mange land. Flere av landene stiller da også opp i Worldskills EM og VM. Sverige stilte med sin VM-deltager, sier Knut Asper som representerte Murmestres Forening Oslo og Norske Murmestres Landsforening. Med seg hadde han også Lars Eikemo-Rolfsen som mentor for det norske laget.

Det norske laget bestod av Mortada Ismail (28) og Philip Tangen (30), begge fra Ark Bygg og Flis AS. Foto: Knut Asper

– Alt i alt var dette en veldig lærerik og en inspirerende tur. Vi håper at vi kan få til en norsk deltakelse også neste år, men at vi da kan stille mye mer forberedt. Og vi må da også stille med alt av verktøy, sier Asper.

Den norske mentorduoen har blitt oppfordret til å se og lære nå i september på Worldskills-EM i Gdansk. Arrangøren PCI inviterte også alle de deltakerne i PCI-Alpencup 2023 til Kina i november til ny konkurranse. PCI dekker reise og kostutgifter.

Det norske laget sin prestasjon i konkurransen. Foto: Knut Asper

Det norske laget: Mortada Ismail, Philip Tangen og mentor Lars Eikemo-Rolfsen. Foto: Knut Asper

– Murmesternes Forening vil takke PCI og Flisekompaniet og ikke minst deltakerne Philip Tangen og Mortada Ismail fra Ark Bygg og Flis AS for den sporty deltakelsen og som hyggelige ambassadører for Norge, sier Knut Asper.

Se film fra konkurransen på YouTube

Del dette på: