Ny samling med arkitekter

Bergens Murmesterforening har i samarbeid med Bergen Arkitektforening, Sto Norge, Weber, Wienerberger og Hey’di avviklet nok et vellykket arrangement.

Bergens Murmesterforenings formann Kenneth Eriksen var guide på den byvandringen.

Bergens Murmesterforenings formann Kenneth Eriksen var guide på den innlagte byvandringen. Han er godt kjent i bygningsmassen i området og hadde satt seg detaljert inn i historikken til noen av de godt bevarte byggene med fordums prakt beliggende langs Villaveien. Vandringen endte på Johanneskirken (en teglkirke) hvor en svært omfattende rehabilitering er nært forestående. Her ble de møtt av murmester Frank Erik Henriksen og murersvenn Trond Maurstad. Begge ansatt i Akasia som er ansvarlig for rehabiliteringen.

Murere og arkitekter studerte flott murverk i Bergen.

Gruppen ble så inndelt i to mindre grupper hvor en fikk en omvisning av Trond Maurstad på stillaset mens den andre fikk en presentasjon av det forestående prosjektet inne i kirken av Frank Erik Henriksen.

Per Gunnar Fjelltveit i Bergens Murmesterforenings PR- og arrangementskomite håper det gode samarbeidet med arkitektene kan inspirere andre.

– Vi her i Bergen håper jo at også andre lokalforeninger vil finne inspirasjon til å gjøre noe tilsvarende. Det er viktig for bransjen at det jobbes godt over hele landet mot de beskrivende.

Neste felles arrangement er allerede under planlegging.

Vi har som målsetning å avvikle to arrangementer hvert år sammen med Bergen Arkitektforening. Disse planlegger vi på en middag sammen med styret i arkitektforeningen like over nyttår. Dette er etablert som en tradisjon, sier Fjelltveit.

Flotte murarbeider i Bergen.

Del dette på: