Sander prøver hverdagen som murer

Læringskurven er bratt for utplasseringselev og kommende murer, Sander Visth Birkebekk.

Sander Visth Birkebekk prøver hverdagen som murer hos Steinkjer By- og bygdeservice.

– Ta på litt mer fugemasse, så skal du se at det blir lettere å jobbe med, sier Truls Hafell i Steinkjer By- og bygdeservice.

Han kan alt som er verdt å vite om mur- og betongarbeid, og har for tiden med seg videregående-eleven Sander Visth Birkebekk som kompanjong og medarbeider på sine oppdrag. Denne uken er det totalrenovering av et bad på Sandvollan som skal ferdigstilles.

Sander gjør som Hafell sier og tar på mer fugemasse på sparkelspaden. Som forespeilet av Truls blir litt ekstra fugemasse betydelig bedre å jobbe med for 17-åringen.

– Det er mye å lære, erkjenner Sander.

– Men det er jo derfor jeg er her. Jeg håper å lære mer om faget, mer om hva hverdagen består av som murer, og jeg er glad for å ha fått plass sammen med Truls, sier han.

Ivrig praksiselev

I løpet av uka blir gulvet ferdig fuget. Flisene har allerede kommet opp på veggene, og flisene på dokassen sørget tospannet for at kom på plass dagen før. Neste uke venter helt andre oppgaver, for har du praksis i Steinkjer By- og bygdeservice, får du være med på det som skjer.

– Vi skal støpe tre betonggulv og pusse grunnmur blant annet, forteller Truls, som legger til at han synes det er bra å være to på jobb disse ukene.

– Det er helt topp å ha med Sander. Han er ivrig og engasjert, og vi har det trivelig når vi jobber. Så det er bare positivt.

Truls Hafell (til venstre) i Steinkjer By- og bygdeservice skryter av praksiselev Sander Visth Birkebekk.

Variert arbeidsdag

Sander går Vg2 betong og mur ved Steinkjer videregående skole. I høst har de to uker praksis, mens de etter jul har en litt lengre periode. Han forteller at han er glad for å ha fått plass i Steinkjer By- og bygdeservice.

– Jeg er glad for å være her, og synes det er spennende og fint å være med Truls. Her får jeg se den virkelige arbeidsdagen, som også blir min hverdag når jeg etter hvert kommer så langt.

Viktig rekrutteringskanal

Truls forteller at det for Steinkjer By- og bygdeservice er viktig å ta imot unge mennesker som ønsker å seg et yrkesfaglig arbeidsliv.

– Det er viktig for oss å ta imot og ta vare på unge, ivrige arbeidsfolk. Det handler om så mye mer enn den praksisuka. Vi ønsker å komme i kontakt med ungdommer som vil lære og som vil utvikle seg innenfor de fagene vi jobber med, og vi prøver alltid å finne plass til de. Det er viktig for oss som bedrift, men også for hele bransjen. Vi trenger flere som velger yrkesfag, sier Truls.

Del dette på: