Inspirerte om murfaget på tre skoler

Murerfagets Opplæringskontor har gjennomført «Bli Murerdag» i samarbeid med Bergens Murmesterforening og noen av bransjens leverandører.

Pipeinstruering.

Ansvarlig for arrangementet er Martin Pedersen Rebnord som i august ble ansatt som faglig leder ved Murerfagets Opplæringskontor i Bergen. Arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Bergens Murmesterforening og noen av bransjens leverandører som hadde sentrale roller i forbindelse med gjennomføringen. I år som i fjor var tanken at dette arrangementet skal være «leverandørnøytralt»

I år fikk arrangementet navnet «Bli Murerdag» og ble avviklet hos skolenes vg1-klasser. Målsetningen var å få flest mulig til å velge mur i sitt videre studieløp.

Elevene ble delt opp i mindre grupper og disse rullerte da mellom postene med et produkt-segment på hver post der de fikk informasjon om materialet/produktet og deretter fikk prøve seg på utførelsen av det.

Følgende poster var involvert:

  • Muring av tegl
  • Pussarbeid
  • Membranarbeid
  • Pipe

Årets «Bli Murerdag» ble vellykket og arrangøren har fått gode tilbakemeldinger om at elevene syntes det var en fin introduksjon av faget og at flere ønsker å velge mur på vg2.

Instruksjon i bruk av membran.

Pusspåkast.

Martin Pedersen Rebnor instruerer muring av tegl.

Del dette på: