Nok en mursuksess sammen med arkitektene i Bergen

Bergen Arkitektforening, Bergens Murmesterforening og et knippe leverandører har avviket nok et arrangement for arkitekter i Bergen. Denne gangen ble det rift om plassene.

Det var stinn brakke da Bergen Arkitektforening, Bergens Murmesterforening og et knippe leverandører inviterte til befaring på Det Hanseatiske Museum.

Arrangementet ble avviklet med god hjelp fra prosjektleder Lars-Henrik Milert i Bergen kommune), Fredrik Nilsen (Obas AS – prosjektets hovedentreprenør) og Aina Lille-Langøy (B+B Arkitekter AS – prosjektets arkitekt), Tillegg bidro leverandørene Sto Norge, Hey’di, Weber og Wienerberger til gjennomføringen.

Denne gang ble det invitert til befaring på Det Hanseatiske Museum. Her fikk deltakerne blant annet høre om hvordan teglfasadene har blitt nøye registrert og så plukket ned, Det som kunne bevares er bevart av teglet og noe suppleres med nytt. De fikk innsyn i hvordan fasaden skal «gjenskapes» som den opprinnelig har vært. Selve bygget er jekket mye opp, da det var seget og bygget som helhet skal tilbakeføres til det opprinnelige.

– Førstemann til møllen-prinsippet var tatt med i invitasjonen og dette slo inn som et moment. Flere som meldte seg på måtte få tilbakemelding om at arrangementet dessverre var fulltegnet. I etterkant kom en mengde gode tilbakemeldinger fra deltakende arkitekter og arrangementet kan trykt kalles en suksess, sier en fornøyd Per Gunnar Fjelltveit i Bergens Murmesterforenings Arrangements og pr-komité som håper at suksessen mellom murmestre og arkitekter i Bergen kan inspirere til å gjøre lignende andre steder i landet.

I etterkant av arrangementet ble det, tradisjonen tro, avviklet en middag hvor årets aktiviteter ble nærmere planlagt. Og 13. juni avvikles neste arrangementet i regi av denne gruppen i et område som har fått en ny «renessanse» og hvor tegl, luftet pusset kledning og fliser mekanisk festet er brukt med stort hell i fasadene.

Presentasjon av prosjektet på byggeplass.

Del dette på: